Φροντίζουμε να απαλλαγείς από το ΦΠΑ σύμφωνα με το άρθρο 39α

Είσαι επαγγελματίας;

Δικαιούσαι απαλλαγή ΦΠΑ για Laptops, Tablets, Gaming Consoles, Smartphones

Τι είναι το άρθρο 39;

Σύμφωνα με το Άρθρο 39α του 2859/2000 του κώδικα ΦΠΑ ΠΟΛ. 1150/2017 & ΠΟΛ. 1052/2017 μπορείς να αγοράσεις με απαλλαγή ΦΠΑ, tablet, κινητά, laptop και gaming κονσόλες με την προϋπόθεση ότι η εταιρεία σου υπάγεται σε κανονικό καθεστώς ΦΠΑ.

Ειδικότερα με την νέα παράγραφο 5 του άρθρου 39α ορίζεται ότι, για τις παραδόσεις, από υποκείμενο στο φόρο σε άλλον υποκείμενο, κινητών τηλεφώνων, ήτοι συσκευών που έχουν κατασκευαστεί ή προσαρμοστεί για χρήση σε αναγνωρισμένο δίκτυο και λειτουργούν σε συγκεκριμένες συχνότητες, ανεξαρτήτως του αν χρησιμοποιούνται ή όχι για άλλους σκοπούς, καθώς και κονσολών για παιχνίδια, ταμπλετών ηλεκτρονικών υπολογιστών και φορητών υπολογιστών, ο φόρος καταβάλλεται από τον αγοραστή των αγαθών, υπό την προϋπόθεση ότι αυτός έχει δικαίωμα έκπτωσης του φόρου εισροών.

Ο υποκείμενος που παραδίδει τα αγαθά του προηγούμενου εδαφίου έχει δικαίωμα έκπτωσης του φόρου εισροών που αντιστοιχεί στις εν λόγω πράξεις, δεν χρεώνει φόρο στα εκδιδόμενα φορολογικά στοιχεία και υποχρεούται να αναγράφει σε αυτά τη φράση «Άρθρο 39α, υπόχρεος για την καταβολή του φόρου είναι ο αγοραστής Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να ενημερωθείς από το επίσημο site της ΑΑΔΕ, Υπηρεσία άρθρου 39α, παρ.5 (ΠΟΛ 1150/29.9.2017).

Σύμφωνα με το Άρθρο 7 του Ν. 4646/2019 το απαιτούμενο ποσό δαπανών με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής για κάθε φορολογικό έτος ορίζεται σε ποσοστό τριάντα τοις εκατό (30%) του πραγματικού εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα.

Αγόρασε χωρίς ΦΠΑ σε 2 απλά βήματα

 1. Ολοκλήρωσε την Παραγγελία σου, συμπληρώνοντας τα στοιχεία της επιχείρησης σου μέσω του ΑΦΜ. Σημείωσε τον αριθμό παραγγελίας. 
 2. Αποθήκευσε σε αρχείο PDF τα στοιχεία μητρώου της επιχείρησης σου μέσω της υπηρεσίας myAADE.
 3. Συμπλήρωσε την παρακάτω φόρμα.

Βάσει του Άρθρου 39Α, για αγορές με έκδοση τιμολογίου (κινητά τηλέφωνα, Laptop, tablet) θα πρέπει να αποστείλετε μέσω της ακόλουθης φόρμας, με πρόσφατη ημερομηνία εκτύπωσης, τα στοιχεία μητρώου της επιχείρησης σας (όπου θα εμφανίζεται το καθεστώς του ΦΠΑ), μέσω της υπηρεσίας myAADE και τον “Κωδικό μιας χρήσης εκπροσώπου”. Η αφαίρεση του ΦΠΑ γίνεται κατά το τελευταίο βήμα της παραγγελίας, επιλέγοντας Τιμολόγιο στα Στοιχεία Χρέωσης και συμπληρώνοντας το ΑΦΜ σας. 

Φόρμα Άρθρου 39α

  Επωνυμία (*)

  Α.Φ.Μ.(*)

  Αριθμός παραγγελίας (*)

  Email (*)

  Κινητό Εκπροσώπου (*)

  Κωδικός μιας χρήσης εκπροσώπου

  Επισυνάψτε σε μορφή PDF, την συνοπτική έκδοση του αρχείου με τα Στοιχεία Μητρώου της επιχείρησης σας από την υπηρεσία myAADE (*)

  Επιθυμώ την απαλλαγή μου από το ΦΠΑ, κάνοντας χρήση του άρθρου 39Α, για την παραπάνω παραγγελία (*)

  Σχόλια - Παρατηρήσεις

  Ισχύουν οι όροι και διατάξεις του Άρθρου 39α του Ν.2859/2000 και της ΠΟΛ. 1150/2017. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα της ΑΑΔΕ Υπηρεσία άρθρου 39α, παρ.5 (ΠΟΛ 1150/29.9.2017). Με την αποστολή αυτής της φόρμας αποδέχεστε τους όρους χρήσης και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας και συμφωνείτε με την αποθήκευση και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων.